Een bijzondere reis door mooie en gastvrije landen

vliegreis dag of nacht 1 dag 2, 3 en 4 dag 5 dag 6 dag 7 en 8 dag 9

Deze informatie heeft betrekking op een reis zoals die in de laatste 14 jaar is georganiseerd.
De reis gaat grotendeels door een gebied waar amper sprake is van toerisme.
Op "safari" door de cultuur van BaSwazi, Vatsonga en VaVenda. Luisteren naar de verhalen over de geschiedenis van land en mensen, op bezoek bij jongeren met een internetcafé midden in de bush, leergierige kinderen in overvolle scholen en een ziekenhuis dat al in de tijd van de tweede boerenoorlog een belangrijk centrum van gezondheidszorg was.
Er is tijd voor ontspanning in eenvoudige maar aangename lodges op fraaie locaties, voor wandelingen bij Sandrivier en Graskop en natuurlijk ga je op safari op zoek naar beesten in de wildparken van Swaziland en het Kruger National park in Zuid-Afrika.
De laatste dagen van de reis bezoek je de randstad van Zuid-Afrika, met regeringsstad Pretoria, zakencentrum Johannesburg, de Alexandra Township en het indrukwekkende Apartheidmuseum.


Korte dag bij dag beschrijving van de reis


Dag 1: Dag of nachtvlucht naar Johannesburg

Dag 2, 3 en 4: Naar Swaziland, het gebied van de Ezulwini Vallei. We gaan naar het Mlilwane Wildlife Sanctuary. We logeren drie nachten in het kamp. Tijdens ons verblijf is er tijd voor een wandeling of autotocht door het wildpark waar antilopen, zebra's gnoes, giraffes en wrattenzwijnen rondtrekken en nijlpaarden en krokodillen zich ophouden bij en in de meren. We krijgen iets te zien van en uitleg over de Swazi cultuur. We bezoeken de indrukwekkende restanten van een oude ijzermijn in het Ngwenya district en we brengen een bezoek aan de Swazi Craft Markets waar we kunnen zien hoe lokale artiesten de fraaiste kunstproducten maken van (recycled) glas, batik, zijde, ijzer en hout en chocolade.

Dag 5: We reizen naar het noordoosten door het hart van Swaziland en slaan ons bivak op in het Hlane Wild park. Daar maken we een tocht door het park op zoek naar neushoorns en olifanten. En wie weet, zoeken zij ook naar ons! We dineren en overnachten in het park.

Dag 6: We reizen naar de grens met Zuid-Afrika en verder via Komatipoort naar Graskop. Daar logeren we drie nachten in ruime blokhutten in het centrum, waar we ons eigen potje koken.

Dag 7 en 8: Vroeg op voor een dagtocht door het zuiden van het Kruger Park. Wellicht treffen we de "big five": olifant, leeuw, luipaard, buffel en neushoorn. Graskop zelf biedt keus uit een aantal interessante tochten en wandelingen. En bij de riviertjes Blijde en Treur zijn er toeristische trekpleisters, zoals de Blyde River Canyon en de Potholes, waar ook wij niet omheen kunnen.

Dag 9: We rijden van Graskop naar de Soutpansbergen en onderweg bezoeken we Shiluvane school, één van de projecten van de Stichting Limpopo Projects. Daarna rijden we verder over de Steenbokskeerkring de tropen in naar Madi a Thavha, een lodge aan de voet van de Soutpansbergen.

  • Laatste update: 27-09-2016
  • Aantal bezoekers tot nu toe op deze website: