Extra dagen Kaapstad

Het verblijf in Kaapstad kan zowel voorafgaand als na afloop van een Limpopotocht worden gepland, eventueel met een aanvullende binnenlandse vlucht tussen Johannesburg en Kaapstad, of met een luxe treinreis tussen Johannesburg en Kaapstad.
De vliegreis duurt 2 uur, de treinreis 27 uur.
Aan boord van de trein hebben reizigers een eigen (slaap)coupé, wordt in het restauratierijtuig een diner, ontbijt en een lunch geserveerd. Aan de bar kan nog wat gedronken worden, terwijl de trein de Karoo en de Kaapse wijnlanden doorkruist. Deze luxe treinservice rijdt 3 keer per week van Johannesburg naar Kaapstad. Een aangenaam alternatief voor mensen die van treinreizen houden en/of van goed verzorgd onthaasten!

Klaar voor vertrek Treinreis met lunch, diner en ontbijt Wijnvelden bij het naderen van Kaapstad Binnenplaats van de lodge De Kaap Capepoint vuurtoren Burcht Parlementsgebouw Regeringsgebouw Uitzicht vanaf Tafelberg op Robbeneiland Toegangspoort robbeneiland Kaapstad vanaf Robbeneiland Kanaalpromenade Kirstenbosch Prachtige tuinen veel Ericasoorten en Proteasoorten Strandplezier

Wij kennen een aangename lodge, The Little Lemon Tree Lodge, in een rustig gedeelte van Kaapstad, niet ver van het Waterfront, Signal Hill en de baai. Ook kennen we een goede gids terplekke. Hierdoor is het makkelijk is om het bezoek aan Zuid-Afrika te verlengen met een verblijf van een aantal dagen in en om Kaapstad. Met de gids kunnen afspraken worden gemaakt voor een aantal onvergetelijke dagen in het gebied rondom Kaapstad. Het programma is maatwerk.
Een aantal ingrediënten:

1. Tocht over het Kaapse Schiereiland.
Een tocht naar Kaap de Goede Hoop (ongeveer 60 km ten zuiden van Kaapstad) en het aangrenzende natuurreservaat, de Pinguinkolonie in Boulders en een bezoek aan Simons Town, de thuishaven van de Zuidafrikaanse marine. De route vanuit Kaapstad voert langs de kust van Camps Bay, Llandudno en HoutBay via de Chapman’s Peak Drive naar de Kaap. Deze route behoort tot de fraaiste routes langs de kust van Zuidelijk Afrika met prachtige vergezichten o.a. op de "Bergketen van de Twaalf Apostelen".

2. Mooie wijnvelden en schitterende vergezichten.
Een tocht naar de wijnvlaktes van de Paarl of Stellenbosch. En op één van de beroemde wijnroutes kan er natuurlijk ook wijn worden geproefd.

3. Bezoek aan Robbeneiland.
Het eiland ligt 11 km ten noorden van Kaapstad in de Atlantische Oceaan en is wereldwijd bekend geworden door de gevangenschap van Nelson Mandela en andere anti-apartheidsstrijders op het eiland.

4. Een bezoek aan de oude stad.
De oude binnenstad van Kaapstad kent veel bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld het Kasteel de Goede Hoop, de parlementsgebouwen en het District Six Museum. Dit museum ontving in 2003 de Prins Claus Prijs.

5. Kirstenbosch Nationale Botanische Tuinen
Kirstenbosch is een prachtige botanische tuin op een stuk grond dat tot de eerste Kaapkolonie behoorde. Ongeveer 70 hectare van de in total 528 hectare grote tuin zijn gecultiveerd en herbergen meer dan 200.000 lokale plantensoorten.

4. Een (mid)dagje winkelen
Met meer dan 400 winkels prachtig gelegen aan de haven van Kaapstad is het een heerlijke locatie voor een ontspannen winkelmiddag (of morgen).

  • Laatste update: 27-09-2016
  • Aantal bezoekers tot nu toe op deze website: