Wat er verder nog toe doet.


Geschikte reisperiode
De reis kan in de maanden juli, augustus, september en oktober worden georganiseerd.
Ikzelf, Peter van der Meer, ga dan mee gaat als chauffeur en/of begeleider. Lokale gidsen zijn ten dele reisgenoot en informatiebron.
Wanneer zich een "vaste" reisgroep van zes tot maximaal acht mensen aanmeldt kan gekeken worden welke reisperiode voor hen het beste uitkomt. Dat kan ook buiten de aangegeven periode.

Kosten van tocht en vliegreis
reisburo De heen en terugreis worden geboekt via het reisbureau Landstede Buitengewoon Reizen in Zwolle. LBR is aangesloten bij SGR en ANVR.
Gezien de mogelijkheid om in deze reis met specifieke wensen van de deelnemers rekening te houden staan de preciese kosten niet vast. De kosten, zoals hier vermeld zijn gebaseerd op de reis zoals die nu op deze website staat met een groep van 6-8 personen.

  • De kosten van de reis rond de keerkring - zonder vliegticket, maar verder all-in - zijn ca. 1600,- euro per persoon. Het verblijf in Kaapstad kost ca. 100,- euro per dag (op basis van de koers van de Zuid-Afrikaanse Rand zomer 2016).
  • Vliegtickets kosten op dit moment ca. 900,- euro per persoon

Door de wisselende vliegprijzen en de onzekere wisselkoers van Euro en Zuidafrikaanse Rand valt nog niet te zeggen hoeveel een reis definitief gaat kosten.

De prijs omvat alle reis- en verblijfkosten in Swaziland en Zuid Afrika d.w.z.: overnachtingen, alle maaltijden, vervoer, lokale gidsen, entreekosten wildparken, musea etc.
Gezien de accomodaties zal het tijdens de reis in een aantal plaatsen nodig zijn om met elkaar te koken of een ontbijt klaar te maken. In dit opzicht is de reis dus niet "geheel verzorgd"!!
Extra kosten maakt u alleen voor privé aankopen.

Lichamelijke conditie.
Voor de reis is geen bijzondere conditie nodig. Als u zonder extra voorzieningen kunt vliegen zal ook de (auto)reis in Zuidelijk Afrika geen problemen opleveren.
De wandelingen tijdens de trektocht zijn onderdeel van een dagprogramma, waarbij we vertrekken en terugkomen op de zelfde pleisterplaats. De wandelingen duren niet langer dan maximaal 3-4 uur.

Vaccinaties

  • DTP (Difterie-Tetanus-Polio)-vaccinatie wordt meestal aanbevolen.
  • Gele Koorts vaccinatie is niet nodig bij reizen direct vanuit Nederland.
  • Het Kruger park is in de maanden Oktober tot April een malariagebied. Raadpleeg uw arts of apotheker hierover. Bescherming tegen muggenbeten (DEET) is altijd belangrijk.

Een gezonde voorbereiding van uw vakantie begint tenminste 4 tot 6 weken voor vertrek!
Meer informatie hierover op de websites de wereldreisgids en gezond op reis.

Hebt u belangstelling, of kent u mensen of groepen, die meer zouden willen weten over een reis als deze dan hoor ik dat graag


  • Laatste update: 27-09-2016
  • Aantal bezoekers tot nu toe op deze website: