2018

Begin september . . . 'rommel'markt van de NH kerk in Elst

rommelmarkt

(verslag Els Vermeer)

Wij kregen ook dit jaar gratis een halve kraam voor Limpopo Projects tot onze beschikking. Dat betekende de zolder op om allerlei spullen te verzamelen, kaarten en pakjes voor de grabbelton maken.
Speelgoed van de kinderen hier verkopen wij om de crèches in Limpopo van educatief speelgoed te voorzien.
Dat gaat met kleine bedragen tegelijk, met als duurste item 3,50 voor een schaakspel tot een sleutelhanger voor de laatste 10 cent in een kinderportemonnee.
Maar de vele kleine bedragen werden samen een opbrengst van 152 euro. Wij waren er zeer tevreden mee.
Er gebeurt op zo'n dag van alles. De grappigste belevenis was dat een mevrouw niet zomaar aannam dat de 1000 stukjes puzzel compleet was en aan de kraam de stukjes ging tellen. Maar halverwege raakten de stapel stukjes in de war en besloot zij ons toch maar te geloven!
Koningsdag is kleedjesmarkt in Elst

(verslag Els Vermeer)

koningsdagmarkt

Geflankeerd door twee enthousiaste kleinkinderen installeerde ik mij met allerlei gekregen spulletjes op ons kleedje. Wij waren lang niet de enigen. Danique had cadeautjes aan een touwtje gemaakt. Je trekt aan het touw en je weet niet wat je krijgt. Net als de grabbelton trok dit veel kinderen met een kleine portemonnee. Luuk had met zijn boeken minder geluk. Daarvan werden er te veel aangeboden. En ik verkocht wat puzzels, spellen en dergelijke.
Al met al hebben wij voor 45 euro verkocht en daar waren wij best tevreden over. Dat is weer een halve speelgoedbox voor een crèche.
2017

'Rommel'markt in Elst

(verslag Els Vermeer)

rommelmarkt rommelmarkt rommelmarkt

Op 2 september stond Limpopo Projects weer op de traditionele rommelmarkt van de kerk in Elst, altijd een ware happening. Met de verkoop van onze mooie kaarten, boeken en knutselmateriaal, met een grabbelton en verrassingspakjes én met een verloting van een poppenhuis werd het mooie bedrag van 96 euro bijeengebracht. Het is grappig om te zien dat de tafel vol ligt met spulletjes voor 1 euro, maar dat een dicht verrassingspakje voor die prijs veel spannender is. En in de grabbelton werd gegraaid door een kind van één tot en met giechelende tieners, die ook nog wel eens wilden grabbelen.
collecte

Spontane deurcollecte

Kyara en Hesse, twee zes jaar oude vriendinnen besloten tot een spontane deurcollecte voor Limpopo Projects.
Onder begeleiding van één van de ouders belden zij aan in de buurt.
De € 41,25 die zij zo hebben opgehaald werd met trots ingeleverd bij het bestuur met een briefje dat alles verklaarde.


Kleedjesmarkt in Elst

(verslag Els Vermeer)

In Elst is de kleedjesmarkt op Koningsdag voor jong en oud. De hoeveelheid speelgoed om voor Limpopo te verkopen was aardig gegroeid. Een goede gelegenheid om te proberen de zolder wat leger te maken.En dat lukte. Terwijl ik nog bezig was de spullen uit te stallen was het eerste al verkocht. En het bleef goed gaan. Er stond ook een mand met kleine pakjes om te grabbelen. Veel kinderen die zelf iets verkocht hadden kwamen hun verdiende geld weer uitgeven. Kortom: in ruim een uur had ik voor € 50,- verkocht en bleef er weinig over om weer mee terug te nemen. Het was een succesvolle morgen. Misschien ook een idee voor anderen?
Presentatie in Ede

(verslag Els Vermeer)

Op 15 februari gaven twee bestuursleden een presentatie in de Schuilplaats in Ede. Een gebouw waar van alles plaatsvindt, kerk en wereld. De presentatie ging over over de ontwikkeling van de peuter- en kleuteropvang in Limpopo. Naast het opleiden van leidsters is voor de kinderen ook speelgoed van belang. In de pauze werd een aantal kaarten voor dit doel gekocht.
Na de pauze brachten wij met hen een bezoek aan de Bushmen in Botswana.
Het was een goede en interessante middag,vond men.

  • Stichting Limpopo Projects
    Telefoon:l0570l611335
  • Aantal bezoekers tot nu toe op deze website:
  • Laatste update: 16-06-2020