2017

'Rommel'markt in Elst

(verslag Els Vermeer)

rommelmarkt rommelmarkt rommelmarkt

Op 2 september stond Limpopo Projects weer op de traditionele rommelmarkt van de kerk in Elst, altijd een ware happening. Met de verkoop van onze mooie kaarten, boeken en knutselmateriaal, met een grabbelton en verrassingspakjes én met een verloting van een poppenhuis werd het mooie bedrag van 96 euro bijeengebracht. Het is grappig om te zien dat de tafel vol ligt met spulletjes voor 1 euro, maar dat een dicht verrassingspakje voor die prijs veel spannender is. En in de grabbelton werd gegraaid door een kind van één tot en met giechelende tieners, die ook nog wel eens wilden grabbelen.


collecte

Spontane deurcollecte

Kyara en Hesse, twee zes jaar oude vriendinnen besloten tot een spontane deurcollecte voor Limpopo Projects. Onder begeleiding van één van de ouders belden zij aan in de buurt. De € 41,25 die zij zo hebben opgehaald werd met trots ingeleverd bij het bestuur met een briefje dat alles verklaarde.

Kleedjesmarkt in Elst

(verslag Els Vermeer)

In Elst is de kleedjesmarkt op Koningsdag voor jong en oud. De hoeveelheid speelgoed om voor Limpopo te verkopen was aardig gegroeid. Een goede gelegenheid om te proberen de zolder wat leger te maken.En dat lukte. Terwijl ik nog bezig was de spullen uit te stallen was het eerste al verkocht. En het bleef goed gaan. Er stond ook een mand met kleine pakjes om te grabbelen. Veel kinderen die zelf iets verkocht hadden kwamen hun verdiende geld weer uitgeven. Kortom: in ruim een uur had ik voor € 50,- verkocht en bleef er weinig over om weer mee terug te nemen. Het was een succesvolle morgen. Misschien ook een idee voor anderen?

Presentatie in Ede

(verslag Els Vermeer)

Op 15 februari gaven twee bestuursleden een presentatie in de Schuilplaats in Ede. Een gebouw waar van alles plaatsvindt, kerk en wereld. De presentatie ging over over de ontwikkeling van de peuter- en kleuteropvang in Limpopo. Naast het opleiden van leidsters is voor de kinderen ook speelgoed van belang. In de pauze werd een aantal kaarten voor dit doel gekocht.
Na de pauze brachten wij met hen een bezoek aan de Bushmen in Botswana.
Het was een goede en interessante middag,vond men.


koken voor limpopo

2016

Koken voor Limpopo

(verslag Loes van der Meer)

Opnieuw kwamen kookdames Marianne en Rinie in Groningen in actie voor Limpopo Projects. Dit keer verzorgden ze een lunch met heerlijke Zuid Afrikaanse gerechten.
Na elke gang wisselden de 16 gasten van plaats zodat iedereen met iedereen kon praten. Zo beleefden enkele bestuursleden op zondag 26 juni een sfeervolle en gezellige middag in de huiskamer van Marianne die zich voortzette in haar mooie stadstuin van waar de zon volop scheen. De beurs ging weer rond en leverde een mooi bedrag op voor onze projecten.


kraampjekrimpen

2015

Kerst in Krimpen

(verslag Els Vermeer)

Limpopo Projects mocht met een kraam op de Kerstmarkt van de basisschool 'De Fontein' in Krimpen aan de IJssel staan. Zo konden wij ouders en kinderen iets vertellen over de kinderen in Limpopo. Met de verkoop van kaarten, boekjes en wat speelgoed werd 50 euro opgehaald. Idee voor de school in uw buurt misschien?


Koken voor Limpopo

eetbijeenkomst

(verslag Loes van der Meer)

De kookdames uit Groningen organiseerden deze zomer een grootscheepse eetbijeenkomst voor Limpopo. In huis en in een zonovergoten tuin stonden 5 prachtig gedekte tafels voor twee en twintig gasten. Wij waren er ook bij. Het diner bestond uit 5 gangen en stond in het teken van zelfredzaamheid, het motto van Limpopo Projects. De gasten werden geacht de gerechten gezamenlijk verder af te maken en na elke gang kon van plaats of tafel worden verwisseld. Het eten smaakte uitstekend en er werden veel nieuwe kontakten gelegd en boeiende gesprekken gevoerd. Veel kon ook worden verteld over onze projecten in Limpopo.
Kortom dit creatieve initiatief leverde een heel bijzondere en lekkere middag op met een prachtig resultaat: 960 Euro voor educatief en speelmateriaal voor 15 crècheleidsters opgeleid bij Thušanang.


speelgoedverkoop

Speelgoedverkoop in Elst

(Verslag: Els Vermeer)

Op 5 september stonden we op een goed georganiseerde rommelmarkt van de N.H. gemeente Elst. In zon en regen. Het was te doen. En het was niet voor niets gelukkig. Er zijn 50 kaarten verkocht en samen met de verkoop van speelgoed en boekjes hebben we 124 euro opgehaald. En tot onze grote verrassing kregen wij van de organisatie ook nog 100 euro. Samen dus 224 euro voor leerzaam speelgoed voor crèches in Limpopo.


Al eerder, in de voorjaarsvakantie was in de plaatselijke supermarkt een kraam voor ons beschikbaar om gebruikt speelgoed te verkopen t.b.v. Limpopo Projects. En hoewel velen thuis speelgoed genoeg hadden, werd er toch het een en ander met plezier gekocht. Voor een klein bedrag konden de kleinsten een cadeautje grabbelen en een poppenhuis werd onder de liefhebbers verloot.
Het geheel leverde een bedrag van 72 euro op.

Deze verkoop van gebruikt speelgoed is wat ons betreft voor herhaling vatbaar.
Wellicht een idee voor (groot)ouders en kinderen, die Limpopo Projects willen steunen?!


Presentatie in Rhenen

lezing creches

(Verslag: Els Vermeer)

Ongeveer 45 mensen keken en luisterden met aandacht naar een videofilm over onze reis door Namibié, een boeiend land.
Na de pauze vertelden wij over het belang van een goed geleide crèche en leerzaam speelgoed. De laatste jaren heeft de Stichting Limpopo Projects een aantal goede contacten met organisaties in Limpopo, die actief zijn bij het opleiden van crècheleidsters
Met de koop van 28 kaarten leverden de aanwezigen een bijdrage aan het aanschaffen van speelgoed voor de crèches waar leidsters werken, die de opleiding voltooid hebben.  • Stichting Limpopo Projects
    Telefoon:l0570l611335
    IBAN: NL280TRIOl0390l1564l26  (BIC: TRIONL2U)
  • Aantal bezoekers tot nu toe op deze website:
  • Laatste update: 13-04-2018