Ditjes & Datjes
meer op: www.limpopo.gov.za

 • "Niemand in deze provincie zou zich ooit klein of inadequaat moeten voelen omdat hij of zij een andere taal spreekt of uit een bepaald gebied komt. We zijn één volk en niemand zal ons verdelen".
  Provincie-premier Chupu Mathabatha zei dit op de 21e maart 2016, de Dag van de Mensenrechten.
 • In een eerdere toespraak wees Mathabatha op de campagne om corruptie te melden en te bestrijden. Hij noemde het al vele jaren bestaande meldpunt Corruptie, waar anoniem contact mee opgenomen kan worden, zodat men minder kans loopt op repercussies. De regering richt zich op het promoten en aanmoedigen om corrupte zaken te rapporteren.
 • Mevrouw Mathabatha heeft op een middelbare school maandverband uitgedeeld, met een toespraak dat de 'dignity' van vrouwen gerespecteerd en beschermd moet worden. Het zelfrespect van de meisjes wordt dikwijls teniet gedaan door armoede.

Ku Luma Vukanyi
het 'Feest van de Marula':

En dan is het Februari, en zijn er sinds 2005 elk jaar weer overal Marula Feesten. De marula is een vrucht verwant aan de mango. De marula wordt voor gebruikt als cosmetische olie. De rijpe Marula (klik hier voor grappige video) is zoet en bevat alcohol.
Lokaal wordt er Marula bier gebrouwen en natuurlijk het likeur-drankje Amarula. De provincie denkt met culturele en sport-activiteiten, traditionele dansers en muziek toeristen te trekken en inkomsten te verwerven. Zo ook in Phalaborwa, een grote entree voor het Kruger wildpark en ligt temidden van toeristische attracties als Magoebaskloof en Modjadji.
Limpopo Premier, Mr. Chupu Stanley Mathabatha, de MEC for Sport, Arts and Culture, Mme Onicca Moloi and KhosiKhulu ya vhavenda (Venda Hoofdman)) Toni Mphephu Ramabulana openen het jaarlijkse First Fruit Season 2017 in Makhado (het vroegere Louis Trichardt).
Deze jaarlijkse ceremonie is bedoeld om mensen bewust te maken van Afrikaanse Tradities.
Zoals bij eerdere ceremonies zal het departement duizenden liters Marula bier ter beschikking stellen om tijdens het feesten te worden gedronken. En er zal gedanst worden.
De inwoners van Limpopo noemen Marula het 'voedsel van Koningen en voorouders ', en vieren het feest van de 'First Fruits ' met het gieten van vers sap over het graf van overleden chiefs en familieleden.


 • Stichting Limpopo Projects
  Telefoon:l0570l611335
  IBAN: NL280TRIOl0390l1564l26  (BIC: TRIONL2U)
 • Aantal bezoekers tot nu toe op deze website:
 • Laatste update: 08-07-2018